Ik hou niet van verjaardagen

Ja, je hebt het goed gelezen. Mijn onderneming heet Altijd Jarig en ik hou niet eens echt van verjaardagen. Het is niet alleen maar leuk en zeker als volwassene geeft het veel stress. Het hele huis aan kant, zorgen voor hapjes, drankjes en dat iedereen het naar zijn zin heeft. De toch vaak ongemakkelijke kring met visite. Ik heb het lange tijd maar vreemd gevonden. Waarom ging het op deze manier? Waarom moest ik al die mensen thuis uitnodigen terwijl ik liever een relaxte dag had? En waarom moest alles perse op die ene dag? Is niet elke dag het waard om te vieren?

Van daaruit is Altijd Jarig ook ontstaan. Ik voelde toen ik de naam bedacht dat dit echt bij mij past! Zelfs als je niet van verjaardagen houdt. Als je Altijd Jarig bent smeer je namelijk het verjaardagsgebeuren uit over het hele jaar. Je geeft elke dag een beetje verjaardagsmagie. Elke dag sta je stil bij de fijne dingen in het leven en ben je dankbaar dat je er bent.

Eet je dan elke dag taart? Die vraag krijg ik vaak. Maar Altijd Jarig zijn vraagt om een duurzame aanpak. Even stil staan, om je heen kijken en met aandacht keuzes maken. Dus niet elke dag taart maar als je dan wél een keer taart eten, geniet er dan ook van! Of zoek een gezonde(re) variant zodat je er vaker van kan genieten. Sta ook even stil bij de mensen die je dierbaar zijn en geef ze een cadeautje, stuur een kaartje, of een berichtje om te laten weten dat je aan ze denkt. Trakteer jezelf op een momentje me-time. Mediteer, neem een kop thee, stap op de fiets om een rondje te fietsen, doe iets waar je blij van wordt.

Zelf mis ik die focus vaak als ik hard aan het werk ben. Ik hou van stress maar kan me er ook hopeloos in verliezen. Die Altijd Jarig momentjes zorgen er dan voor dat ik met beide benen op de grond blijf staan. Even wat aandacht voor mezelf. Waar ben ik mee bezig? Heb ik rust nodig? Waar heb ik zin in vandaag?

Altijd Jarig zijn brengt mij zoveel moois, en niet alleen mij. Het is een feest van inspiratie om dit te kunnen delen op verschillende manieren. Door bijvoorbeeld workshops die ik geef. Met inspirerende opdrachten om te kijken hoe dat voor jou eruit ziet; dat Altijd jarig zijn. 

Ik kan hier wel eeuwen over door praten, maar zal in andere blogposts de verschillende aspecten van het Altijd Jarig zijn beschrijven. Superleuk dat je tot hier gelezen hebt en mocht je iets te binnen schieten wat je wil delen of vragen, schroom dan vooral niet! Vind ik leuk om te lezen 🙂 

Liefs!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty